Interview: Vrouwen in de M&A sector

Vrouwen in de M&A sector

Er werken in Nederland maar weinig vrouwen in de M&A-sector. Alle reden voor een rondetafel met vier vrouwelijke M&A-professionals om te praten over het vak, het herstel van de markt en hun eigen rol in de fusie- en overnamewereld. ‘Soms kom je als vrouw net even wat makkelijker binnen bij een klant.

Ze zijn gedreven, hebben uitgesproken ideeën over hoe het wel en niet moet, en voelen zich thuis in de soebatsessies voor veeleisende klanten, die buiten kantooruren tijd en inspanning kosten. ‘Ik geniet van de dynamiek van dit vak. Laat mij maar tot ‘s avonds laat onderhandelen.’ En ze zijn in de minderheid – de dames die Brookz uitnodigde voor deze ronde tafel. De vier zijn Caroline Jansen van BDO Corporate Finance, Myriam den Blanken van corporate-financeboutique Sophista, advocaat Monique Aykaz van het kantoor LexSigma en Laura Schagen die partner is van MBI specialist BuyInside.

Voor alle deelnemers ligt hun hart bij het onderhandelen voor hun cliënten, veelal mkb-ondernemers, al beperken niet alle dames zich tot deze sport. Aykaz bijvoorbeeld is breder gespecialiseerd en adviseert ook op het gebied van contractenrecht en corporate litigation. Den Blanken en Jansen vonden pas na enkele jaren in andere functies emplooi in de m&a-wereld – Den Blanken begon als marketeer en controller; Jansen onder meer als horeca-ondernemer en manager van een golfbaan. Schagen is zelf ondernemer, als medeeigenaar van het bureau dat zij in 2007 met compagnon Anne Huitema optuigde.

Laura Schagen (mbi adviseur)

Laura Schagen (43) is managing partner en mede-eigenaar van BuyInside, een volledig in management buy-in (MBI) gespecialiseerd bureau voor bedrijfsovernames, dat zij in 2007 met compagnon Anne Huitema oprichtte. Zij heeft Nederlands recht en fiscaal recht gestudeerd in Leiden en hiervoor gewerkt bij Rabobank International, KPMG Meijburg en Holland Corporate Finance. ‘Als adviseur wil je dat de deal ook na onder- tekening een goed gevolg heeft. Daarom is het heel goed om klanten, bij ons altijd MBI’ers, in het eerste en tweede jaar te blijven volgen. Dat doen wij ook regelmatig.’

’ lees verder: ‘Vrouwen in M&A sector’

Bron: Brookz

Andere berichten

© 2023 BuyInside BV – Privacy verklaring​ – Site door Marking Amsterdam

Plan een kennismakingsgesprek

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie, vragen of het inplannen van een kennismakingsgesprek. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552