TRANSACTIE

foto bij succesvolle opvolging via management buy in bij Sneep

Geleidelijke overname Sneep Industries door Gita Hoogeveen

 

Gita Hoogeveen is mede eigenaar geworden van Sneep Industries te Strijen.

Sneep Industries is al meer dan 30 jaar actief in apparaten- en machinebouw, piping en constructie. De grote kracht van Sneep Industries ligt in de integratie van ambachtelijke kennis en toegepaste technologie ingebracht door een eigen afdeling engineering.

Sneep Industries is opgericht in 1980 door de huidig eigenaar Bram Sneep. Het bedrijf telt circa 70 medewerkers.

Gita Hoogeveen is geen nieuwkomer in de industrie. Met een achtergrond in Scheikundige Technologie (Delft) heeft zij carrière gemaakt in de machinebouw en procesindustrie, waarbij de laatste jaren als managing director bij Kuhn en als countrymanager bij Holcim.

Gita besloot zich via MBI-specialist BuyInside te richten op het overnemen van een bedrijf en werd in contact gebracht met Sneep Industries. Het bedrijf paste in haar ondernemersplannen: een bedrijf met potentie in een bekende branche met een eigenaar die opvolging zoekt.

Gita Hoogeveen heeft samen met de oprichter/ eigenaar Bram Sneep in de aanloop naar de transactie plannen gemaakt over hoe het bedrijf verder uit te bouwen. Daarbij is ook overeengekomen dat Gita gefaseerd alle aandelen zal overnemen. De komende jaren gaan Bram en Gita dan ook samen ondernemen.

Gita zich in haar nieuwe rol met name richten op het bewerken van de markt. “Sneep Industries is een schitterend bedrijf. Door de combinatie van ambachtelijk vakmanschap en engineering zijn er ongekende mogelijkheden.”

Opinie Anne Huitema (overname adviseur Buyinside):
“De economische ontwikkelingen van de laatste jaren hebben inmiddels gezorgd voor een geheel ander type overnameklimaat, waaruit een nieuwe realiteit lijkt te ontstaan. Verkoopprijzen (niveau’s) van enkele jaren geleden zijn niet meer te realiseren, (overname)financiering is aan banden gelegd en zekerheden onder de markt lijken te zijn verdwenen. Aan de andere kant knelt het opvolgingsvraagstuk in het MKB en is er een groeiende behoefte aan mede-ondernemers om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen. Een trend lijkt zich dan ook af te tekenen, waarin de geleidelijke overname steeds belangrijker wordt”

Terug naar overzicht