TRANSACTIE

MBI software ontwikkelaar Nebu BV


Naam klant:        Otto van linden
Bedrijf:                Nebu B.V.  (www.nebu.com)
Sector:                 Software / ICT
Transactie:         Gedeeltelijke overname


Nebu B.V.

Otto van linden heeft via BuyInside een participatie gerealiseerd in softwareproducent Nebu. Nebu is een internationaal opererend bedrijf en gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van data analyse software. Samen met de -meer technisch georiënteerde- oprichter/ eigenaar zal Otto dit bedrijf de komende jaren verder (internationaal) commercieel uitbouwen en professionaliseren.

Management Buy In

BuyInside heeft Otto tijdens het gehele MBI proces begeleidt, waarbij wij Otto in eerste instantie hebben ondersteund in het zoekproces en de totstandkoming van de contacten met Nebu. De transactie is vervolgens uit onderhandeld en voorafgegaan door een zogenaamde ‘uitgestelde overname periode’, waarbij Otto eerst enkele maanden werkzaam is geweest in het bedrijf, zonder dat de daadwerkelijke aandelentransactie had plaatsgevonden. Na deze maanden heeft de closing plaatsgevonden.

Lees hier meer over de ‘uitgestelde overname periode’ in één van onze columns:

Column: Eerst een deal of gelijk aan de slag

Het lijkt na een aantal verkennende gesprekken heel goed te klikken tussen de DGA en zijn beoogd opvolger. Ze zijn er al snel uit dat niet alle aandelen in één keer overgenomen zullen worden door de MBI-er. Ze kiezen voor een geleidelijke constructie, waarbij ze nog een tijd samen de directie van het bedrijf zullen vormen. De MBI-er gaat zo snel mogelijk met een tijdelijke contract aan de slag en de aandelentransactie zal ergens de komende maanden worden uitgewerkt…. (lees verder)

 

Terug naar overzicht