Bedrijfsovername advies

BuyInside biedt specialistisch bedrijfsovername advies tijdens het gehele MBI proces. Onze adviseurs hebben gezamenlijk 10-tallen jaren ervaring in MBI transacties opgedaan in diverse branches. Of je nu op zoek bent naar advies in specifieke onderdelen van het proces of begeleiding zoekt voor het hele overnametraject, onze opvolgingsspecialisten staan je graag bij om ook jouw MBI succesvol af te ronden. Wil je meer informatie? Plan hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek in of lees hier over de succesvolle bedrijfsovernames van ondernemers die je voor gingen.

Bedrijfsovername advies: wat houdt het in?

Zie je na enkele gesprekken en een goede analyse van een bedrijf voldoende potentie en vind je dat het helemaal bij je past? Ga jij er verder een succes van maken? Dan kun je besluiten ervoor te gaan en een bieding uit te brengen.

De eerste drie processtappen die volgen moeten leiden tot een intentieovereenkomst tussen jou en de verkoper, waarna je exclusief verder aan de transactie kunt werken:

1. Waardebepaling & biedingsstrategie

De specialisten van BuyInside gaan op basis van de aanwezige (financiële) informatie bepalen wat een reële waarde is voor de gevonden onderneming. Op basis daarvan wordt samen met jou bepaald welke financiering benodigd en haalbaar is, voordat we het bod uitbrengen. Wij structureren de deal en gaan voor je na wat in iedere specifieke casus de meest optimale constructie is voor je bedrijfsovername. Verder is belangrijk te bepalen welke kansen en risico’s er zijn en welke voorwaarden er gesteld zouden moeten worden aan een transactie. Zien we vervolgens samen voldoende mogelijkheden, dan brengen we een voorstel aan de verkoper uit.

2. Onderhandelingen

Als de bieding voor de verkoper voldoende aanknopingspunten bevat, dan begeleiden we je in de verdere onderhandelingen.

3. Intentieverklaring (LOI)

Ons doel is een optimale MBI transactie te realiseren. We onderhandelen daarom vanuit jouw perspectief en belangen, waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met de wensen van de verkoper. In continue samenspraak wordt in een intensief proces toegewerkt naar een succesvolle transactie. De onderhandelingen zullen ten eerste, als we verder tot elkaar komen, leiden tot een intentieverklaring, een zogenaamde Letter of Intent (LOI), welke wij indien gewenst op kunnen stellen. Deze LOI is vaak het vertrekpunt van een verder voor jou exclusief proces richting overdracht bij de notaris. Bij ons leidt In ruim 90% van de gevallen het tekenen van de LOI tot een succesvolle bedrijfsovername.

Bedrijfsovername advies & financiering: laat ons je begeleiden

Een belangrijk onderdeel in het proces tot een bedrijfsovername is het verkrijgen van de benodigde financiering voor een management buy-in (MBI). MBI financiering is een absoluut specialisme en vergt maatwerk. Ons netwerk en onze financieringservaring speelt hierin een cruciale rol. Lees hier meer over hoe wij je begeleiden in het bepalen van de juiste financieringsstrategie en het verkrijgen ervan, om tot de laatste stap te komen: het ondertekenen van een bindend contract. Wil je graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen om onze diensten te bespreken? Klik hier: we helpen je graag verder!

Plan een kennismakingsgesprek

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie, vragen of het inplannen van een kennismakingsgesprek. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 20 303 0795

© 2024 BuyInside BV – Privacy verklaring​ – Site door Marking Amsterdam

Contactformulier

Aanmelden voor de Nationale Overname Dag? Vul onderstaand formulier in o.v.v. NOD2024. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of 020 303 0795

mailing voor adviseurs

Wil je de nieuwe MBI-profielen in uw inbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor de BuyInside mailing voor adviseurs! Vul hieronder jouw gegevens in. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552

Contactformulier

Ziet u een match voor één van deze profielen? Vul onderstaand formulier in voor voorstellen of meer informatie. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 20 303 0795