Boekenonderzoek &
Contract begeleiding

Nu bijna alle lichten op groen staan, zijn er nog twee belangrijke stappen te nemen in het proces: het boekenonderzoek en de overnamecontracten. Het is van groot belang dat dit zorgvuldig gedaan wordt om straks niet voor verrassingen te komen staan die je had kunnen voorkomen. Wanneer je het boekenonderzoek positief kunt afronden, is het zaak dat alle afspraken worden vastgelegd in een bindend contract. Ook bij deze stappen staan wij voor je klaar om dit tot in detail voor je te regelen.

Het boekenonderzoek

Parallel aan het financieringstraject start je een boekenonderzoek op. Een financier zal dit onderzoek ook vaak als voorwaarde stellen voor de financiering. Tijdens het boekenonderzoek, het zogenaamde ‘due diligence’ laat je onderzoeken of er wellicht verborgen gebreken aanwezig zijn in het bedrijf. De vondst hiervan kan serieuze gevolgen hebben op de eerder overeengekomen overnamecondities.

Contract begeleiding

De uiteindelijke afspraken worden in detail geformuleerd in de overnamecontracten. Deze overeenkomst vormt het sluitstuk van je overnametraject en wordt ondertekend bij de notaris.

Note: het boekenonderzoek en het opstellen van de contracten wordt bij BuyInside altijd door derde partijen uitgevoerd. In samenspraak met de klant worden deze partijen benaderd en geselecteerd, Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden door deze derde partijen verzorgt BuyInside de aansturing om onnodige (dure) werkzaamheden te voorkomen.

DEAL: het ondernemen kan beginnen!

Zodra het boekenonderzoek is goedgekeurd en de contracten daadwerkelijk zijn getekend, is het tijd voor champagne. Je bent ondernemer, en het ondernemen kan nu echt beginnen! Om je een vliegende start te geven, delen we graag onze ervaring en kennis met je tijdens de eerste maanden. Zo kunnen we je blijven adviseren of sparringpartner zijn in het wegwijs worden binnen je nieuwe onderneming.

management buy in

Ondernemerscoaching en begeleiding in je MBI avontuur

Lees hier meer over eventuele begeleiding na je overname: coaching en begeleiding. Plan hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek in om het gesprek te starten.

Plan een kennismakingsgesprek

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie, vragen of het inplannen van een kennismakingsgesprek. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552

© 2024 BuyInside BV – Privacy verklaring​ – Site door Marking Amsterdam

Contactformulier

Aanmelden voor de Nationale Overname Dag? Vul onderstaand formulier in o.v.v. NOD2024. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of 020 303 0795

mailing voor adviseurs

Wil je de nieuwe MBI-profielen in uw inbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor de BuyInside mailing voor adviseurs! Vul hieronder jouw gegevens in. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552

Contactformulier

Ziet u een match voor één van deze profielen? Vul onderstaand formulier in voor voorstellen of meer informatie. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552