Wat is een management buy-in?

Jij wilt gaan ondernemen door een bedrijf over te nemen. Als je deze stap als privépersoon zet, dan doe je een ‘management buy-in’, afgekort MBI. Het maakt hierbij niet uit of je het bedrijf geheel, gedeeltelijk of gefaseerd overneemt. Op deze pagina lees je meer over dit type overname, de processtappen en waarom een MBI wellicht ook voor jou de route naar het ondernemerschap is. Benieuwd of het iets voor jou is? Bekijk hier alle stappen van het MBI overnameproces om te kijken of dit bij jouw situatie past, of plan hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een van onze expert in.

Definitie
management buy-in

Een management buy-in is een bedrijfsovername, waarbij de koper een privépersoon is die het bedrijf geheel, gedeeltelijk of gefaseerd overneemt. Na de overname wordt de nieuwe eigenaar operationeel actief binnen het overgenomen bedrijf, vaak in een leidende en strategische functie.

De persoon die de overname realiseert wordt ‘MBI-kandidaat’ of ‘MBI-er’ genoemd. De MBI-er bouwt na de overname het bedrijf verder uit:

management buy in

Voordelen
management buy-in

Een management buy-in is voor verkopers een interessante manier om de opvolging en continuïteit van hun bedrijf te regelen. Waarom?

Bedrijfsovername via een MBI komt steeds vaker voor. Benieuwd welke voordelen een MBI-overname jou kunnen opleveren? Download hieronder het E-book of plan een kennismakingsgesprek in.

Download E-book MBI

Meer weten over MBI in het algemeen? Download onderstaand E-Book om de belangrijkste in’s en out’s van een management buy-in te weten te komen. Van zoektocht tot financiering, het gehele MBI traject toegelicht. Ook vind je de benodigde stappen tijdens een MBI overnameproces op deze pagina.

Meer informatie over management buy-in

Een bedrijfsovername via een management buy-in transactie is voor veel MKB ondernemers een verkoopoptie die niet meer weg te denken is.  BuyInside is binnen Nederland het enige, 100% MBI gespecialiseerde bedrijf.  Benieuwd wat een MBI voor voor jou als startend ondernemer kan betekenen? Lees hier meer over deze vorm van bedrijfsopvolging, bekijk hier diverse cases van voorgaande, succesvolle MBI overnames of neem contact met ons op voor vrijblijvend advies!

Plan een kennismakingsgesprek

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie, vragen of het inplannen van een kennismakingsgesprek. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552

Download E-book MBI

© 2024 BuyInside BV – Privacy verklaring​ – Site door Marking Amsterdam

Contactformulier

Aanmelden voor de Nationale Overname Dag? Vul onderstaand formulier in o.v.v. NOD2024. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of 020 303 0795

mailing voor adviseurs

Wil je de nieuwe MBI-profielen in uw inbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor de BuyInside mailing voor adviseurs! Vul hieronder jouw gegevens in. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552

Contactformulier

Ziet u een match voor één van deze profielen? Vul onderstaand formulier in voor voorstellen of meer informatie. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552