MBI Search

Door BuyInside in te schakelen wordt het volledige zoekwerk voor je uit handen genomen. Je maakt direct onderdeel uit van een omvangrijk onderhands verkoopnetwerk en gaat met ons actief de overnamemarkt op. Tevens kunnen we je begeleiden bij het in contact komen met deze bedrijven of bedrijven die je zelf op het oog hebt. Daarmee bespaar je kostbare tijd en verzeker jij jezelf van een doelgericht overnametraject. Benieuwd welke ondernemers je voor gingen? Bekijk hier diverse cases van MBI overnames die je voor gingen!

1. Het starten van de zoekactie

De verkoopmarkt van bedrijven, anders dan de huizenmarkt, is een erg ondoorzichtige markt. Er staat bij bedrijven immers geen verkoopbord in de tuin.

De basis voor een succesvol zoektraject ligt in een scherpe focus op de markt waarin je straks gaat ondernemen. Deze focus sluit optimaal aan op je toegevoegde waarde als toekomstig ondernemer. Dit levert je in de zoekfase de mogelijkheid op om goede keuzes te maken en gericht te zoeken. Als alles klopt vind je herkenning, ook bij verkopers, hun adviseurs en financiers.

Als MBI-kandidaat ben je een heel ander type koper dan een strategische partij (bedrijf) of investeerder. Daarom heb je ook andere manieren om bij bedrijven aan tafel te komen. De route naar bedrijven die bij een MBI-transactie passen is daarom ook specifiek. Management buy-in is ons specialisme en het enige type transactie dat wij begeleiden. Onze netwerken, faciliteiten en databases zijn daar helemaal op ingericht. Door onze jarenlange focus op MBI heeft BuyInside een bekende loketfunctie gecreëerd in de markt voor alle partijen die een MBI kandidaat zoeken.

2. Onze uitgebreide netwerken en verkoop-databases

Verkoopprofielen uit ons landelijke netwerk zijn dus een belangrijke bron van gesprekken voor onze klanten. BuyInside beschikt over een uitgebreid landelijk netwerk van partijen die bedrijven begeleiden bij verkoop. Denk daarbij o.a. aan intermediairs, corporate finance partijen, accountants en investeerders. Op dagelijkse basis ontvangen wij uit deze contacten profielen van bedrijven die klaar zijn voor overname.

Door onze jarenlange overname ervaring en contacten met geschikte MBI bedrijven, kunnen wij daarnaast putten uit een belangrijke eigen database met bedrijven die op zoek zijn naar opvolging. Deze kunnen zich via ons ‘verkoop-gedeelte’ aanmelden voor een geschikte MBI’er.

Hiernaast kunnen we putten uit onze bron van zogenaamde ‘latente verkoop’. Het gaat hier om bedrijven die niet actief op zoek zijn naar een koper of opvolging, maar waar de eigenaar wel latent met die gedachte speelt. BuyInside weet deze bedrijven te vinden voor onze klanten door uitgebreid research in de targetmarkten uit te voeren en bedrijven pro-actief te benaderen.

Feit: circa de helft van onze transacties vindt haar oorsprong in deze latente verkoop.

3. Van longlist tot shortlist

De gevonden bedrijven uit de MBI Search worden voor je samengevat in een ‘longlist’, welke na onderling overleg telkens wordt teruggebracht tot een ‘shortlist’. Vervolgens worden deze bedrijven actief benaderd door onze experts om te achterhalen of er een potentiële overname entree aanwezig is en of het bedrijf voldoet aan jouw wensen. Wanneer er een mogelijke match kan zijn, zorgen we ervoor dat je met de juiste mensen in contact komt. Nu kan het echte werk beginnen.

4. Bedrijf gevonden: en nu?

We hebben het bedrijf gevonden wat past bij jouw profiel en ondernemersambities. Je hebt een klik met de verkoper(s). De verkoper op zijn beurt ziet het helemaal in jou zitten als opvolger of mede-ondernemer. Bovendien zie jij in overleg met ons mogelijkheden in de gepresenteerde cijfers. Kortom, het overnametraject kan nu echt beginnen.

Specialistische overname advisering en 10-tallen jaren MBI expertise staan jou vanaf hier bij om de aankomende overnamegesprekken tot een succesvol einde te brengen. Wij begeleiden je bij iedere stap die nu komen gaat tot aan het moment van closing bij de notaris. Lees hier meer over op de pagina’s ‘bedrijfsovername advies’ en ‘financiering bedrijfsovername’.

Meer informatie over MBI Search

Wil jij doelgericht op zoek naar jouw aanstaande onderneming? Benut onze expertise en omvangrijke netwerk in de wereld van MBI en vind jouw bedrijf! Plan hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek en start jouw overnametraject met ons. 

Plan een kennismakingsgesprek

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie, vragen of het inplannen van een kennismakingsgesprek. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552

© 2024 BuyInside BV – Privacy verklaring​ – Site door Marking Amsterdam

Contactformulier

Aanmelden voor de Nationale Overname Dag? Vul onderstaand formulier in o.v.v. NOD2024. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of 020 303 0795

mailing voor adviseurs

Wil je de nieuwe MBI-profielen in uw inbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor de BuyInside mailing voor adviseurs! Vul hieronder jouw gegevens in. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552

Contactformulier

Ziet u een match voor één van deze profielen? Vul onderstaand formulier in voor voorstellen of meer informatie. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552