BUYINSIDE BEGELEIDT VERKOOP AUSTRALIAN HOMEMADE AAN COPAR

Klant

United Food Experience

Transactie

Volledige overname

Sector

Merk, Food

Koffie en chocolade producent Australian Homemade is overgenomen door Copar. BuyInside heeft de eigenaren van United Food Experience (UFE) begeleid in het gehele verkoopproces. UFE klopte aan bij BuyInside om een opvolger te zoeken voor Australian en daarmee de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Tijdens die zoektocht en gesprekken met geïnteresseerde partijen bleek uiteindelijk de overdracht aan de snoepgoeddistributeur COPAR de beste oplossing te bieden voor het bedrijf.

Achtergrond Australian

Australian Homemade werd in 1989 opgericht in België, oorspronkelijk als een franchiseketen voor ijs en chocolade. In 2013 werd United Food Experience eigenaar van de Nederlandse tak en is Australian getransformeerd van een franchise retailketen naar een sterk winstgevende groothandel en ontwikkelaar in hoogwaardige (biologische) producten onder haar eigen merk Australian. Onder dit eigen merk heeft Australian zich verder kunnen ontwikkelen en biedt naast de premium ijs- en chocolade producten, nu ook diverse koffie- en thee producten aan.

Australian is een bekend FMCG (Fast Moving Consumer Goods) merk waar gebruik wordt gemaakt van eerlijke sourcing en een ambachtelijke bereidingswijze. Met als resultaat een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige en eerlijke producten.

Australian weet haar klanten, naast haar eigen online verkoopkanaal, ook te bereiken via online retailkanalen zoals Greetz en bol.com. Evenals via grote retailketens en food service ketens zoals Albert Heijn en Sligro.

Over Copar

Een van Nederlands top snoepgoedbedrijven en een groothandel in zoetwaren van zowel eigen merken (Candyman, Rang, Italiano en Gaper) als van bekende internationale merken zoals bijvoorbeeld Reese’s en Lutti. Ze werken samen met diverse producenten om een zo volledig mogelijk aanbod te creëren. Gezien Copar geen onderdeel uitmaakt van een grote multinational, zijn ze in staat om snel te reageren op de vraag vanuit de markt.

Perfecte match met Copar

Zowel bij het premium chocolade aanbod als bij de hoogwaardige koffieproducten is Australian een sterke aanvulling en uitbreiding van het assortiment en het merkenportfolio van Copar. Een van de belangrijkste strategische pijlers is dan ook het verder uitbreiden van het productportfolio door middel van het ontwikkelen van nieuwe producten.

Het diverse assortiment aan producten zal via het uitgebreide distributienetwerk van Copar op de markt worden gezet. De kennis en expertise die Australian van het online segment heeft verworven, kan op zijn beurt weer gebruikt worden voor het productportfolio van Copar. Dit maakt een perfecte match tussen Copar en Australian.

Rol BuyInside

  • Waardering
  • Opstellen IM
  • Werving & Selectie opvolger
  • Onderhandelingen
  • Finaliseren transactie

"Australian erkent het belang van eerlijke en natuurlijke (en biologische) ingrediënten. Deze worden vanuit de hele wereld ingekocht, waarbij alleen het allerbeste goed genoeg is. Hierdoor blijft de zuiverheid van de smaak te allen tijden behouden."

© 2024 BuyInside BV – Privacy verklaring​ – Site door Marking Amsterdam

Contactformulier

Aanmelden voor de Nationale Overname Dag? Vul onderstaand formulier in o.v.v. NOD2024. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of 020 303 0795

mailing voor adviseurs

Wil je de nieuwe MBI-profielen in uw inbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor de BuyInside mailing voor adviseurs! Vul hieronder jouw gegevens in. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552

Contactformulier

Ziet u een match voor één van deze profielen? Vul onderstaand formulier in voor voorstellen of meer informatie. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552

Plan een kennismakingsgesprek

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie, vragen of het inplannen van een kennismakingsgesprek. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552