BuyInside begeleidt verkoop Creo betaalsystemen aan Xafax

Klant

César Sierhuis & Erik van Egeraat

Bedrijf

Transactie

Volledige overname

Sector

Dienstverlening, Software

Software bedrijf Creo betaalsystemen is overgenomen door branchegenoot Xafax. BuyInside heeft de eigenaren César Sierhuis en Erik van Egeraat begeleid in het gehele verkoopproces. Beide eigenaren klopten aan bij BuyInside om een opvolger te zoeken voor Creo en daarmee de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Tijdens die zoektocht en gesprekken met geïnteresseerde partijen bleek uiteindelijk de overdracht aan een branchegenoot de beste oplossing te bieden voor het bedrijf.

Creo betaalsystemen
Creo, opgericht in 2009 heeft zijn stempel gedrukt op de markt van contactloos betalen. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in ‘communities’ en bedient diverse sectoren, waaronder studentenverenigingen, verenigingen, horeca en parkeer- en veerdiensten. Creo staat niet alleen bekend om zijn eigen transactie-engine, maar biedt ook op maat gemaakte integratie van betaal-, toegangscontrole- en parkeersystemen voor zijn klanten.

Complementaire focusgebieden en toekomstige synergiën
De activiteiten van Creo sluiten naadloos aan bij die van Xafax, waarbij beide bedrijven hun eigen backoffice betaalsystemen ontwikkelen, maar actief zijn in verschillende marktsegmenten. Deze overname opent nieuwe deuren voor synergiën en diversificatie in dienstverlening.

De toekomst van Creo bij Xafax
César Sierhuis en Erik van Egeraat, de visionaire oprichters van Creo, zullen betrokken blijven bij Xafax en zullen geleidelijk meer verantwoordelijkheden aan het Xafax-team overdragen, met als doel tegen eind 2025 van hun welverdiende pensioen te kunnen genieten. Dit zorgvuldige proces is ontworpen om een ​​soepele overgang te beschermen, zowel voor Creo-klanten als voor medewerkers.

Samen sterker en innovatiever
Met de overname van Creo kan Xafax haar dienstverlening verder diversifiëren en uitbreiden, inclusief aanbiedingen op het gebied van betaal-, toegangscontrole- en parkeersystemen en tapautomatisering. Deze strategische stap versterkt de positie van Xafax als leider in de betaalindustrie en biedt nieuwe kansen voor innovatie en groei aldus Roland Vet Commercieel directeur van Xafax.

Rol BuyInside

  • Waardering
  • Opstellen IM
  • Werving & Selectie opvolger
  • Onderhandelingen
  • Financiering
  • Finaliseren transactie

Cesar

"We zijn ervan overtuigd dat we onze klanten bij Xafax goed onderbrengen. Xafax heeft een ervaren managementteam en ook bij hen staat klanttevredenheid door middel van kwaliteit, service en innovatie, hoog in het vaandel"

© 2024 BuyInside BV – Privacy verklaring​ – Site door Marking Amsterdam

Contactformulier

Aanmelden voor de Nationale Overname Dag? Vul onderstaand formulier in o.v.v. NOD2024. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of 020 303 0795

mailing voor adviseurs

Wil je de nieuwe MBI-profielen in uw inbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor de BuyInside mailing voor adviseurs! Vul hieronder jouw gegevens in. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552

Contactformulier

Ziet u een match voor één van deze profielen? Vul onderstaand formulier in voor voorstellen of meer informatie. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552

Plan een kennismakingsgesprek

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie, vragen of het inplannen van een kennismakingsgesprek. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552