Management buy-in Van Dam’s Kwastenfabriek

Klant

John Feimann

Transactie

Volledige overname

Sector

Industrie, Productie, Merk, Private label

BuyInside heeft MBI kandidaat John Feimann succesvol begeleid bij zijn overname van Van Dam’s Kwastenfabriek. Tijdens de uitgebreide search die BuyInside met John had uitgezet kwam Van Dam uiteindelijk als meest interessante overname optie uit ons netwerk naar voren. BuyInside heeft John begeleid tijdens het gehele mbi proces.

Sinds 1928 een familiebedrijf en de laatste Nederlandse kwastenfabriek, nu tijd voor een nieuwe eigenaar. Van Dam´s Kwastenfabriek is per 1 juli met veel vertrouwen overdragen aan John Feimann.

Met de verkoop van Van Dam’s Kwastenfabriek willen Peter van Dam en Piet van Erp, als oud eigenaren, de continuïteit van het bedrijf waarborgen voor de toekomst. Bij de zoektocht naar een overname kandidaat is het van cruciaal belang geweest dat deze de unieke kenmerken van dit familiebedrijf herkende en waardeerde.

Ooit begonnen als apotheker, heeft John leidinggevende posities vervuld in verschillende sectoren -van zorg tot Retail-, zowel operationeel als commercieel, bij nationale en internationale bedrijven. Als zoon van ondernemers heeft hij altijd de wens gehad zijn eigen onderneming te voeren.

Van Dam’s Kwastenfabriek is sinds 1928 in Culemborg actief en heeft zich altijd onderscheiden door oog te houden voor een kwalitatief hoogstaand product, een nauw contact met haar klanten en een stabiele werkgelegenheid in de regio. Voor de komende jaren is daar een sterke drang tot verduurzaming aan toegevoegd. het lokaal produceren van kwasten en het steeds verder terugdringen van onze “carbon footprint” zijn daar belangrijke factoren in.

Piet van Erp zal als mede-directeur de komende jaren aanblijven. Daarmee is een solide overdracht gewaarborgd voor de klanten. Peter van Dam zal afscheid nemen. Zijn inzet en warme betrokkenheid zal gemist worden.

Rol BuyInside

  • Opstellen ondernemers- en zoekprofiel
  • Zoekproces
  • Eerste contact
  • Waardering
  • Onderhandelingen
  • Financiering
  • Finaliseren transactie

John Feimann

"Vanaf het moment dat ik het bedrijf binnenliep, was ik geraakt door de sfeer, de passie en gedrevenheid van de medewerkers en de warme familiecultuur. Ik geloof sterk in productie in Nederland. De combinatie van het voeren van het eigen merk Goudhaantje® en de mooie private labels, maakt deze nog enige overgebleven kwastenfabriek in Nederland een sterk bedrijf."

© 2024 BuyInside BV – Privacy verklaring​ – Site door Marking Amsterdam

Contactformulier

Aanmelden voor de Nationale Overname Dag? Vul onderstaand formulier in o.v.v. NOD2024. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of 020 303 0795

mailing voor adviseurs

Wil je de nieuwe MBI-profielen in uw inbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor de BuyInside mailing voor adviseurs! Vul hieronder jouw gegevens in. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552

Contactformulier

Ziet u een match voor één van deze profielen? Vul onderstaand formulier in voor voorstellen of meer informatie. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552

Plan een kennismakingsgesprek

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie, vragen of het inplannen van een kennismakingsgesprek. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552