Management buy-in Impact Information Management

Klant

Henri Hamer

Transactie

Gedeeltelijke overname

Sector

ICT, Software

BuyInside heeft Henri Hamer begeleid bij zijn management buy-in bij Impact Information Management.

Henri Hamer is een ervaren ondernemer uit de ICT branche. Eerder richtte hij al samen met anderen succesvol een softwarebedrijf in mobiele data op, welke werd verkocht aan een internationale speler uit de branche. Henri schakelde BuyInside daarna in om op zoek te gaan naar een nieuw bedrijf ter overname. Impact werd vanuit het netwerk van BuyInside aan Henri voorgesteld.

Per 1 april aanstaande zal Henri Hamer (45 jaar) Bart Visser opvolgen als directeur van Impact IM. Henri werkt sinds 2003 in de ICT wereld in verschillende functies. In 2009 stond hij mede aan de basis van de start van Moxx, een bedrijf dat zich richtte op mobiele ICT en managed services voor retail bedrijven. Vanaf 2017 is hij actief betrokken geweest bij de integratie van Moxx binnen Diebold Nixdorf. Bij Moxx heeft Henri veel ervaring opgedaan met het structureren en ontginnen van data en met het complexe proces van het omvormen van data tot informatie. Informatie die leidt tot juiste inzichten op basis waarvan doordachte besluiten kunnen worden genomen.

Rijk aan data

Henri heeft veel zin in zijn nieuwe klus: “Lokale overheden zijn rijk aan data maar het transformeren van data tot informatie is bewerkelijk door de complexiteit van de omgeving en het versnipperde backoffice applicatielandschap. Bovendien wordt het gebruik van tooling heterogener. Ik opereer het liefst vanuit een functioneel perspectief: welke informatie heeft iemand in haar of zijn functie nodig? De technologie die we daarbij inzetten moet ondersteunend zijn, niet leidend.”

Blijvende betrokkenheid op de achtergrond

Henri volgt Bart Visser op die vanaf 2012 directeur is van Impact IM. Bart is zich in de afgelopen 12 jaar gaan hechten aan de relaties, medewerkers en partners van Impact IM en blijft op de achtergrond betrokken bij het bedrijf. In de komende maanden zullen Henri en Bart nauw samenwerken om ervoor te zorgen dat de overdracht zo goed mogelijk verloopt. Bart ziet de toekomst met veel vertrouwen tegemoet: “De vraag van lokale overheden naar informatie staat nog maar aan het begin van haar ontwikkeling. Het werkveld wordt steeds complexer (kijk bijvoorbeeld naar het Sociaal Domein en de invoering van de Omgevingswet) en de sociaal-maatschappelijke maar ook financiële belangen nemen evenredig toe. Henri heeft met zijn ervaring en kennis het juiste profiel om Impact IM de komende jaren te laten meegroeien en ervoor te zorgen dat wij de betrouwbare informatie expert blijven met korte lijnen die lokale overheden kan helpen bij de uitdagingen waar zij voor staan.”

(Bron: Henri Hamer volgt Bart Visser op als directeur van Impact IM – Impact IM | Business intelligence voor lokale overheden (impact-im.nl))

Rol BuyInside

  • Opstellen ondernemers- en zoekprofiel
  • Zoekproces
  • Eerste contact
  • Onderhandelingen
  • Financiering
  • Finaliseren transactie

Henri Hamer

"Lokale overheden zijn rijk aan data maar het transformeren van data tot informatie is bewerkelijk door de complexiteit van de omgeving en het versnipperde backoffice applicatielandschap"

© 2024 BuyInside BV – Privacy verklaring​ – Site door Marking Amsterdam

Contactformulier

Aanmelden voor de Nationale Overname Dag? Vul onderstaand formulier in o.v.v. NOD2024. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of 020 303 0795

mailing voor adviseurs

Wil je de nieuwe MBI-profielen in uw inbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor de BuyInside mailing voor adviseurs! Vul hieronder jouw gegevens in. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552

Contactformulier

Ziet u een match voor één van deze profielen? Vul onderstaand formulier in voor voorstellen of meer informatie. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552

Plan een kennismakingsgesprek

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie, vragen of het inplannen van een kennismakingsgesprek. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552