Bedrijfsopvolging door MBI

Jij wilt je bedrijf verkopen en bent op zoek naar een ondernemer die geschikt is om jou op te volgen. Wanneer het bedrijf wordt overgenomen door een persoon van buiten de organisatie, dan wordt het een management buy-in (MBI) genoemd. Dit kan vele voordelen hebben ten opzichte van de verkoop aan een ander type koper. Op deze pagina lees je meer over dit type bedrijfsopvolging, de voordelen en hoe een MBI ook voor jou tot een succesvolle verkoop kan leiden.
Benieuwd of een MBI voor jou de oplossing is? Bekijk hier het verkoopproces of plan hier een kennismakingsgesprek met een van onze expert in.

Definitie
management buy-in

De management buy-in (MBI) is een type overnametransactie, waarbij een gehele of gedeeltelijke overname plaatsvindt door iemand van buiten de onderneming, die niet alleen in het bedrijf investeert, maar ook (meestal als directeur) voor het bedrijf gaat werken.

Na de overname wordt de nieuwe eigenaar operationeel actief binnen het overgenomen bedrijf, vaak in een leidende en strategische functie.

De persoon die het bedrijf overneemt wordt ‘MBI-kandidaat’ of ‘MBI-er’ genoemd. De MBI-er bouwt als nieuwe ondernemer het bedrijf verder uit op een van de volgende manieren:

Waarom een MBI aantrekkelijk is voor jouw bedrijfsopvolging?

Regel je verkoop met de MBI experts van BuyInside

Bedrijfsopvolging via een management buy-in transactie komt steeds vaker voor.

BuyInside is in de Nederland de specialist en autoriteit op het gebied van MBI-transacties. Sinds haar oprichting in 2008 is BuyInside volledig gefocust op MBI transacties. Hierbij is een groot netwerk opgebouwd dat relevant is bij het zoeken naar een geschikte bedrijfsopvolger. Door jarenlange ervaring in de MBI markt zijn uitgebreide databases met MBI profielen en specialistische recruitmentskills ontwikkeld. Kortom: wij hebben of vinden jouw aanstaande overname kandidaat!

Meer informatie over bedrijfsopvolging via een MBI

Lees hier meer over het verkoopproces aan een MBI-er, bekijk hier diverse cases van voorgaande, succesvolle management buy-in overnames of neem contact met ons op voor vrijblijvend advies!

Plan een kennismakingsgesprek

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie, vragen of het inplannen van een kennismakingsgesprek. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552

© 2024 BuyInside BV – Privacy verklaring​ – Site door Marking Amsterdam

Contactformulier

Aanmelden voor de Nationale Overname Dag? Vul onderstaand formulier in o.v.v. NOD2024. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of 020 303 0795

mailing voor adviseurs

Wil je de nieuwe MBI-profielen in uw inbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor de BuyInside mailing voor adviseurs! Vul hieronder jouw gegevens in. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552

Contactformulier

Ziet u een match voor één van deze profielen? Vul onderstaand formulier in voor voorstellen of meer informatie. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552

© 2024 BuyInside BV – Privacy verklaring​ – Site door Marking Amsterdam