Bedrijfswaarde bepaling & Informatie memorandum

Bij het verkopen van een bedrijf speelt de opbrengst vaak een grote rol. Wat is het bedrijf nou eigenlijk waard, waar jij en/of je familie al die jaren aan gewerkt hebben? Veel ondernemers hebben een idee, of beter gezegd (goede)hoop, van de bedrijfswaarde. Om te bepalen voor welk bedrag het bedrijf de markt op kan, maken we allereerst de bedrijfswaarde van je onderneming inzichtelijk, waarna een informatie memorandum wordt samengesteld. Hoe is het bedrijf opgebouwd en hoe verhoudt zich dit tot de concurrent en de kansen in de huidige branche. De overnamespecialisten van BuyInside staan voor je klaar om deze essentiële onderdelen van de verkoop voor je te verzorgen!

Bedrijfswaarde bepalen

De financieel experts van BuyInside berekenen de bedrijfswaarde van je onderneming. De uitkomst van deze waardering geeft je inzicht in de waarde van je bedrijf, niet persé de uiteindelijke prijs die je ontvangt. De gecalculeerde waarde en uiteindelijke verkoopprijs kunnen van elkaar verschillen; het is de markt die bepaalt. De waardering wordt vaak uitgedrukt in een bandbreedte waarbinnen de te verwachten opbrengst zal gaan vallen. Voor het uitvoeren van een goede waardebepaling hebben wij financiële cijfers nodig en dienen wij inzicht te krijgen in de positie van je bedrijf in de markt en bijbehorende groeipotentieel.

Wil je een eerste indicatie van de waarde van je bedrijf om te bepalen waar je staat in het verkoopproces? Dan adviseren wij je eerst een quickscan uit te laten voeren.

Informatie memorandum

Een volgende stap in het proces is het in kaart brengen van je onderneming en de markt. We willen potentiële kopers enthousiast maken en goed inzicht geven in de status en potentie van je bedrijf. Hoe beter wij geïnteresseerde partijen in deze fase kunnen informeren via dit memorandum, des te efficiënter kunnen we vervolgstappen met hen zetten. Onderdelen van het memorandum zijn o.a:

Het informatie memorandum is direct ook de verkoopbrochure van je bedrijf. Naast dat het een inhoudelijk compleet document moet zijn, zorgen wij er ook voor dat je bedrijf qua presentatie eruit springt.

Met de juiste prijs de markt op

Nadat we weten wat de bedrijfwaarde is en wat de onderneming nodig heeft in de toekomst om de continuïteit te waarborgen, kunnen we een gerichte zoekactie starten. BuyInside heeft een grote database van MBI-ers die een bedrijf zoeken om over te nemen. Een perfecte match tussen vraag en aanbod. Daarnaast heeft BuyInside ook de tools en het netwerk om de juiste investeerder of strategische koper te vinden. Onze experts gaan voor je aan de slag. Lees hier meer over het zoekproces.  

Plan een kennismakingsgesprek

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie, vragen of het inplannen van een kennismakingsgesprek. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552

© 2024 BuyInside BV – Privacy verklaring​ – Site door Marking Amsterdam

Contactformulier

Aanmelden voor de Nationale Overname Dag? Vul onderstaand formulier in o.v.v. NOD2024. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of 020 303 0795

mailing voor adviseurs

Wil je de nieuwe MBI-profielen in uw inbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor de BuyInside mailing voor adviseurs! Vul hieronder jouw gegevens in. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552

Contactformulier

Ziet u een match voor één van deze profielen? Vul onderstaand formulier in voor voorstellen of meer informatie. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552

© 2024 BuyInside BV – Privacy verklaring​ – Site door Marking Amsterdam