Quickscan en bedrijf verkoopklaar maken

Je hebt een besluit genomen. Je wilt je bedrijf of een deel daarvan verkopen. Dat moet natuurlijk een optimaal resultaat opleveren. Wat zeggen de onafhankelijke feiten en cijfers, en zie je niks over het hoofd? Onze overnamespecialisten maken voor jou inzichtelijk of je bedrijf verkoopklaar is en of je beschikt over de juiste en voldoende managementinformatie. Daarbij maken wij uiteraard ook voor jou inzichtelijk wat een verkoop op dit moment zal opleveren. Het resultaat van die waardebepaling kan ook zijn dat je besluit nog een aantal zaken verder op te pakken voordat je overgaat tot een daadwerkelijke verkoop. Je kunt je bedrijf tenslotte maar één keer verkopen!

Dit alles leggen we vast tijdens de quickscan. Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in voor  meer informatie. 

Is mijn bedrijf verkoopklaar?

Weet je goed wat je doel is met de verkoop en is je bedrijf eigenlijk wel klaar om verkocht te worden? We starten met een onderzoek in hoeverre je bedrijf verkoopklaar is. Niet om zaken beter voor te stellen dan ze zijn, maar om potentiële kopers zoveel mogelijk vertrouwen te kunnen geven door de aanwezigheid van bruikbare, duidelijke en volledige informatie. Belangrijke onderwerpen daarbij:

Middels de quickscan zal BuyInside haar visie geven op de mate waarin de onderneming ‘verkoopklaar’ is. Wij zullen daarbij adviseren, indien van toepassing, welke zaken opgepakt zouden moeten worden voordat partijen benaderd gaan worden voor verkoop.

Verder zullen wij bespreken welke stappen we gaan nemen in het verkoopproces en geven wij indicatief aan in welke range de waardering van je bedrijf zit.

Ben ik klaar voor de verkoop?

Naast je bedrijf, moet vooral ook jijzelf klaar zijn voor de verkoop voordat je met je bedrijf de markt op gaat! Ben je zelf echt klaar om te verkopen? Ga je gedeeltelijk verkopen en blijf je daarna aan als mede-eigenaar. Dan zal je moeten gaan delen en ga je een nauwe samenwerking aan. Of wil je juist jouw bedrijf volledig verkopen? Bereid je dan goed voor op de situatie waar je in belandt de dag na het bezoek aan de notaris. Veel keuzes komen op je af bij deze voorbereidingen welke je dagelijkse (werk)leven direct zullen beïnvloeden.

In de voorbereidende fase is daarom niet je bedrijf het enige onderwerp van de analyse, maar ook de wensen, dromen en plannen van jou als eigenaar. Van veel MKB ondernemingen wordt tenslotte gezegd dat de ondernemer het bedrijf is of vice versa.

Want wat zijn je opties en welke mogelijkheden zijn er allemaal? Onze overnameadviseurs helpen je hierin verder, zodat je slimme keuzes maakt voor de verkoop begint.

De quickscan: voor een kickstart

Laat een professional, die iedere dag bezig is met het verkopen van bedrijven, jou inzichtelijk maken wat een huidige verkoop van je bedrijf momenteel zal opleveren. Kortom: is jouw bedrijf verkoopklaar?

BuyInside voert een Quickscan uit om in kaart te brengen of je nu zou kunnen starten aan een verkoopproces en welk resultaat dat oplevert. De Quickscan is een kwalitatief sterk middel om laagdrempelig de peilstok in je verkoopplannen te zetten. Je weet daarna waar je aan toe bent en kunt een weloverwogen besluit nemen om de verkoop wel of niet door te zetten.

Ben je tevreden met de resultaten van de Quickscan en ben je er zelf ook klaar voor om afscheid te nemen? Dan pakken wij graag met je door! De volgende stap: de waardebepaling. Lees hier meer.

Plan een kennismakingsgesprek

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie, vragen of het inplannen van een kennismakingsgesprek. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552

© 2024 BuyInside BV – Privacy verklaring​ – Site door Marking Amsterdam

Contactformulier

Aanmelden voor de Nationale Overname Dag? Vul onderstaand formulier in o.v.v. NOD2024. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of 020 303 0795

mailing voor adviseurs

Wil je de nieuwe MBI-profielen in uw inbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor de BuyInside mailing voor adviseurs! Vul hieronder jouw gegevens in. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552

Contactformulier

Ziet u een match voor één van deze profielen? Vul onderstaand formulier in voor voorstellen of meer informatie. Of neem contact met ons op via: info@buyinside.nl of +31 (0) 343 712 552

© 2024 BuyInside BV – Privacy verklaring​ – Site door Marking Amsterdam